2009. 11. 27.
500 praktikus tanács
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

Mit hogyan - amit tudnod kell

 

500 tanács hétköznapi és különleges helyzetekre

Derek Fagerstrom, Lauren Smith

Geopen Könyvkiadó

 

Elmúltak a boldog békeidők, amikor még Öveges professzor magyarázta a kissé mákos iskolatévén, hogy hogyan készíthető barackmagból maghasadás, de napjainkban is elkél a frappáns és sclagfertig tanács. Jut eszembe Tamás barátom, aki éjféltájt lopódzott be barátnőjéhez, a villanyhoz nem nyúlva, hátha Judit nem ébred fel, de bekövetkezett a baj, és ott állt Tamás zokniban. Mire a barátnő gyanakodva megkérdezte, hogy hol az alsónadrágod. Mire Tamás rémülten felüvöltött: ”Jesszusom, kiraboltak!”

Ha elolvassák a minden ízében praktikus, gyakorlatias, vizuális kézikönyvet, akkor már joggal kérdezhetnék meg, hogy polgármesterük és államtitkáruk miért töltötte ki elégtelenre az  „Akar-e Ön polgármester lenni? c. tesztet. Mert ő még nem olvasta. Alapműről van szó, ez esetben a pezsgőbontás, dugómorzsalék eltávolítása  alapfelszereltség. A cigarettára csomót kötni c. versenyfeladat azonban már haladó versenyzők igényszintjét birizgálhatja, s hogy banánhéjjal is lehet cipőt pucolni, azt még a kőarcú recenzens sem tudta. Az már csak hab a tortán, hogy a könyvet afféle hypertext szövegként is olvashatjuk, mert pl. a bólékészítésnél egy szám mutatja meg, hogy a „Hogyan csábítsunk salsá-val?” c. fejezet melyik oldalon található, amely afféle átvezetés tehát.

Vannak extrák is: gumiabroncsból hinta, almából, krumpliból rádiót készíteni(lehetséges, Apám csinálta a hatvanas években), egyik kedvencem a römikártyából pénztárcakészítés. Mert a kötet praktikus és világos ábrái mind megtanítják erre az embert. A könyvből most értettem meg először, hogy hogyan készíthető kevert koktél, hogy az alapanyagok megtartsák eredeti színüket, de most már mokaszinról is tudnék méretet venni.

Ha Ön alaposan elolvassa a könyvet, akkor tudni fog: papírpingvint készíteni, avokádót kimagozni, páncélsodronyból bikinit készíteni és még articsókát is hámozni, homárt tisztítani, tortát gyúrni, és nem véti el a jakvajas tea készítésének lépéseit sem.

Még jó, hogy a kötet szerkesztői gondoltak a szerelem és a fészekrakás tartományaiban tanácstalanul bolyongókra is, és a praktikus tanácsok itt is megállják a helyüket.

A könyv ötletes, praktikus, szórakoztató és remek ajándék.

Elkerülhetik azokat a félreértéseket, melyeket barátom hallgatott ki tavaly szilveszter után a sötét lépcsőházban: tehát lázas szerelmi suttogás, vágytól és gintől rekedt hang.

- Tibi vagyok. És Te?

-Tibi vagyok én is.

 

Ígérem, hogy a könyv után ez Önnel soha nem fordulhat elő

 

Kerekes Tamás

 

 

A kiadó:

 

 Mi van ha megtámad egy krokodil, ha az asztal alatt akarsz kikezdeni az aktuális pasival, ha lábadnál fogva akasztanának fel és szeretnél kiszabadulni, ha netán még mindig nem tudod megkötni a nyakkendődet és még a WC is eldugul, ha általában csak meg akarsz őrülni és mindenkit magaddal rántanál, akkor vedd meg ezt a könyvet...

Képes használati utasítás, technikai tanács, hasznos praktika 500 tevékenyég elvégzéséhez. 492 tanács lépésről lépésre hétköznapi és különleges helyzetekre, és még 8 dologra, amire nem mindenki képes. A szokatlan könyv összeállítói bizton állítják, a mai világban igenis nagy szükség van világos és egyértelmű használati utasításokra az olyan égetően fontos dolgok elsajátításához, mint például hogyan készítsünk gyurmából szörnyikéket, hogyan szőjünk szőnyeget régi bevásárlószatyrokból, hogyan éljük túl a mocsáron való átkelést, vagy hogyan meneküljünk egy párduc láttán.

 

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés