2009. 12. 30.
Az újévi szerencsemalac
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

Ivástudók árulása (6)

 

 

 

Minden, ami létezik, kaphat nevet valamilyen formában

 

A vizuális és elsődleges hallucinációk is. De Selbynek igaza volt, a Poincare-sejtés bizonyított dolog. A halhatatlanság vágyának egyik formája, az a fajta eponímia, amely olyan valamire utal, amiről alaposabb vizsgálat tán kiderül, hogy nem is létezik. Ilyen pl., a „Schiaparelli-csatornák”, amelyeket Giovanni Schiaparelli milánói csillagász vélt észlelni a Marson 1877-ben. Aztán a halhatatlanság fakulni kezd. Aki ma becsavar egy villanykörtét, az már nemigen gondol James Wattra,

 

Amikor az Idő még gyermek volt, és Posztmodern Péter feltalálta az ikes igéket a Narrátor felesége annyi hypót ivott, hogy kifehéredett a mája, emiatt a Narrátor olyan időzavarba került, mint féllábú a seggberúgó-versenyen. Úgy nézett ki, mint egy alaposan feltunningolt, balkezesek számára dizájnolt kancs. Hiába kereste megszokott alkoholmentes vodkáját és zacskós, akciós sörét. Helyét nem lelé a hazában.

Elindul tehát, hogy elcserélje a fejét, néha RPG-kódra, néha meggyvízre, koldusdióra, déneskoronára, topolyavesszőre, tüdőbeteg szarácsira, hímzett pruszlikra, jófajta liktáriumra, vontatott Cselekményre. Aztán cifra dolmányra, ráncos viganóra, és új, kőkemény potentátra, Brandenburgi Katalin szép iniciáléira, elveszett Saul királyra, halovány pártára, csalhatatlan verdiktre, hat lat kálmosgyökérre, négy lat korianderre, mogyorónyi indigóra, tárkonyecetágyra, ritka gyolcsvászonra, madárszínpadra, és még ritkább zsiványecetre. Vele tartott régi szerelme Bőrkerág Királykisasszony a vállfaárus. A Nagy Téli Szóleértékelésen talált egy Ferrari típusú szövegkohéziót (Made in China), vadonatújan koppintott metaforkákat(no nayme), és vízhatlan prédikátumokat, aztán csak választott egy többször is átírható szóképes dvd-t, eh. szintagmákat farrésszel. Akciósan. De Selby didergett, de már látszott rajta, hogy túl van az első ijedtségen, azaz meg tudja különböztetni a toklyót a báránytól, és megtalálja a farzsebében a retúr Mars-jegyet, ha utoléri a fehér rum. Már ha időben érkezik a 20010-es halogén Nagy Farzsebkalauz. Addig csak zsezsgett színtelen. Mert A Nyájas Olvasó most elárulja, hogy de Selby elsődleges hallucinációinak elsődleges oka az volt, hogy hetente a fejében forrt ki három akó nohabor, még a filoxéra előtti időkből. Elkezdték keresni a 142. percet a befejezetlen mondatból, amivel nem az volt a baj, hogy Déry Tibor nem fejezte be, hanem, hogy elkezdte. Végül is pézsmakacsa helyett szilveszteri pecsenyemalac került a sütőbe. A két barát, de Selby és a Narrátor, a konyháéban fröccsözött. Korai Balassi prózában vizsgálták a TLM kódok használatát, szandzsák nyelvjárásban. A malacot kivették hűlni a sütőből. De Selby újratöltött.

Az emse kiköpte a kredencen a citromot, és azt röfögte karcosan:

ÉN tisztán kérem.”

 

Kerekes Tamás

„Már eddig is túl sok ember halt bele,

hogy nem olvasott elég Kerekes Tamás-t.”

Magyar Irodalom Rt.

www.marlonbrandy.nolblog.hu

thomaskerekes@msn.com

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés