2011. 05. 20.
Horoszkópos párválasztás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

Bogdán Tibor:

Horoszkópos párválasztás

 

www.dunakiado.hu

titkarsag@dunakiado.hu

kiado2@dunakiado.hu

www.dunakiado.hu

 

 

Nem Pesten történt, amit hallotok.
Ott ily
regényes dolgok nem történnek.
A társaságnak úri tagjai
Szekérre űltek és azon menének.
Szekéren mentek, de ökörszekéren.
Két pár ökör tevé a fogatot.
Az országúton végig a szekérrel
A négy ökör lassacskán ballagott.

Világos éj volt. A hold fenn vala;
Halványan járt a megszakadt felhőkben,
Miként a bús hölgy, aki férjinek
Sírhalmát keresi a temetőben.
Kalmár szellő járt a szomszéd mezőkön,
S vett a füvektől édes illatot.
Az országúton végig a szekérrel
A négy ökör lassacskán ballagott.

A társaságban én is ott valék,
S valék szomszédja épen Erzsikének,
A társaságnak többi tagjai
Beszélgetének s énekelgetének.
Én ábrándoztam s szóltam Erzsikéhez:
„Ne válasszunk magunknak csillagot?”
Az országúton végig a szekérrel
A négy ökör lassacskán ballagott.

„Ne válasszunk magunknak csillagot?”
Szólék én ábrándozva Erzsikéhez,
„A csillag vissza fog vezetni majd
A mult időknek boldog emlékéhez,
Ha elszakaszt a sors egymástul minket.”
S választottunk magunknak csillagot.
Az országúton végig a szekérrel
A négy ökör lassacskán ballagott”


Hamu rabbi levele (Kerekes Tamás)

Hogyan szerezzünk feleséget?

Lángoscsillag, Szivornya és Bazalt (kinek anyagfelfogása leginkább korunk nagy pragamatista gondolkodójához, Myke Tyson - hasonlított, s a mozsárágyú is csak dorombolhatott neki, beszélgettek a Fregatt sörözőben, hisz januárban még hideg van kertet ásni a kopogó fagy miatt. Csak a Háromkirályok hiányoztak: Nyilasi, Törőcsik, Ebedli.(Tartalék: Albert Flóri)
Aranyalma lépett be, kissé csálén állt a feje. Nem kellett volna az utolsó húsz sör. Rákezdte:” Köszönöm anyámnak, családomnak, munka-társaimnak, feleségemnek, kutyámnak.” Tisztára úgy viselkedett, mint a második gimnazista korunkban egy ittas közlekedőedény. Rákezdte :A verset írják, a festményt festik, a zenét szerzik, -és hogyan szerzünk feleséget?- de ismeritek Bazaltot: nem lehetett leállítani: „A fiatal szakadékba esett egy öregember, az öreg szakadékba zuhant egy fiatalember, melyik öregedett többet?” -s ezt azóta nem hagyta abba ,amióta egyes kapott, mert a termodinamika főtt ételéről beszélt fizika órán.
Aranyalma vette át a szót: Sok baj volt a levert szabadságharc után az egykori honvédek igazolásával.(Az ezernyolcszáznegyvennyolcas! -Kerekes Tamás). Csak az a honvéd kaphatott penziót, ki írást mutatott fel, hogy részt vett a szabadságharcban. Ezerből egy se akadt, kinek lett volna passzusa, hisz az orosz pikák után az osztrák zsandárok elől mindenki elégette azt, ha csak tudta. Később a törvény megelégedett volna két élő tanúval, de ki meghalt, ki emigrált. A Szabolcsban élő ál-Petőfi biztos volt a dolgában. Elővett egy csomó, megsárgult, nemzetiszínű szalaggal átkötött írást, s a bizonyítványok közt még Görgey Arthur aláírása is szerepelt. A szolgabíró ki akarta gyógyítani a népet balhiedelméből. Megegyezés született, hogy felkeresik özvegy V.-nét Debrecenből, aki sokszor dicsekedett azzal, hogy ő fűtötte be többször szerelmével a költő hideg szobáját: ”Egy asszony mindig többet tud megfigyelni, emlékbe eltenni egy férfiról, ha csak egyszer látta is, mint a legtöbb cimbora.”(Krúdy Gyula). Dunnába bújtatva hozták el V.-nét, aki szunyókált már estére.
- Felismerte?- kérdezte a város jegyzője.
- Csendőrök őrizték a házat, hogy el ne szökhessen. V.-né a nyakába borult, sírva csókolgatta, s „Ő” is könnyezett. Darab ideig magukra hagyták őket, hadd beszélgessék el régi emlékeiket. Talán egy óra múlva nyitották rájuk az ajtót.

A néni éppen a haját tépázta „Neki”,

ahogy ez szerelmesek közt szokás.

És választottak maguknak csillagot- Kerekes Tamás

Szerelmi horoszkóp 2010.

Egy életen át nem lehet az ember szerelmes – mondják azok, akik épp csalódtak, a válást fontolgatják, vagy már túl is vannak rajta. Pedig talán nem jutottak volna idáig, ha az induláskor „körültekintőbbek”. Ha mondjuk megnézik, a horoszkópjuk szerint illenek-e egymáshoz, vagy ha „jó időben” ismerkednek, illetve a legjobb bolygóállásnál kötnek házasságot.

Az érzékek rózsaszín csalódása megelőzi a későbbi, keserű, kiábrándító csalódást. A szerelmi, testi mámor mindent bearanyoz. A hormon bódító szemüvegén át a férfiak hőssé, a lányok szépségkirálynővé válnak. És ilyenkor komolyan el is hiszik, hogy közösen mindennel megküzdenek. Az olyan apróságokban pedig, mint az eltérő világnézet, a különböző ízlés, a gyökeresen ellentétes életritmus, és a többi hétköznapi dolog, majd az idők folyamán összecsiszolódnak.



Amikor valaki szerelmes lesz, olyan képet fest a partneréről, amilyennek látni szeretné. A másiknak persze esze ágában sincs a megfestett képhez idomulni. Nem akar megváltozni, vagy ha próbál is, gyökeresen úgysem teheti, mert ahhoz ki kellene bújnia a bőréből. Az érzelmekkel eltelve megfeledkeznek arról, hogy megbeszéljék a terveiket-céljaikat, hogy szóba hozzák az anyagi kérdéseket, hogy közös szabályokat állítsanak fel. De a hétköznapok egyszer csak felülkerekednek, és abban a pillanatban minden megváltozik: az egyik kritikusan és gyanakvóan figyelni kezdi a másikat, mialatt az gyanútlanul törvényes, tisztázott jogának érzi, hogy oda menjen, ahová akar, azt tegye, amit szeret.
A partner utáni vágy öntudatlanul dolgozik mindenkiben, és irányítja a lépteit. Hogy jó felé indul-e, azt a kívánságon túl a bolygók is irányítják.

.


KOS (március 21.–április 20.)
A március lesz az éved legpörgősebb hónapja, utána a körülmények lassításra késztetnek... Kos szerelmi horoszkóp 2010.

BIKA (április 21.–május 20.)
Úgy érzed magad 2010-ben, mint ha egy őrülten robogó hullámvasúton ülnél... Bika szerelmi horoszkóp 2010.

IKREK (május 21.–június 21.)
2010-ben többször is a saját bőrödön tapasztalod majd, milyen kínos, ha át kell programoznod az életed, mert valaki felborítja mindazt, amit gondosan elterveztél...Ikrek szerelmi horoszkóp 2010.

RÁK (június 22.–július 22.)
Bár nem szívesen kezdesz új dolgokba, inkább ragaszkodsz a megszokott fogásokhoz, ezúttal kezdeményező kedvedben leszel...Rák szerelmi horoszkóp 2010.

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)
A magánéletedben sok vitát provokál az Oroszlán jegyen átvonuló Mars. A szócsaták feszültségét a szexben is fel lehet oldani… Oroszlán szerelmi horoszkóp 2010.

SZŰZ (augusztus 2.–szeptember 23.)
Ahhoz, hogy megismerd a boldogság igazi ízét, egész eddigi életfilozófiádat felül kellene vizsgálnod... Szűz szerelmi horoszkóp 2010.

MÉRLEG (szeptember 2.–október 23.)
Ha túl sok időt szentelsz a részletekre, vagy idegesítően sokat tépelődsz, akkor elronthatod az esélyeidet a kedvesednél...Mérleg szerelmi horoszkóp 2010.

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)
A Szaturnusz a színfalak mögött zajló eseményeket teszi fontossá. Nagy hangsúlyt kapnak a múlteseményei és a titkok. Skorpió szerelmi horoszkóp 2010.

NYILAS (november 23.–december 21.)
Sokszor hangoztatott szabadságvágyad csak addig él, amíg fel nem tűnik a partnered mellett valaki, s fel nem ébred szívedben a féltékenység. Nyilas szerelmi horoszkóp 2010.

BAK (december 22.–január 19.)
Eddig sem volt unalmas az életed, de 2010-ben még inkább felpörögnek az események. Bak szerelmi horoszkóp 2010.

VÍZÖNTŐ (január 20.–február 20.)
Furcsa helyzetek egész sorát hozza 2010, és akikre ma rábíznád az életed, az év során többször cserben hagynak...Vízöntő szerelmi horoszkóp 2010.

HALAK (február 21.–március 21.)
Még a közvetlen környezetedben élők is elámulnak, milyen óriási változáson mégy át a következő hónapokban.

Nagy szerelmi horoszkóp

forrás: Femina.hu

A zodiákus minden egyes jegye kicsit másként viselkedik a szerelemben. Horoszkópunkból megtudhatod, mire is számíthatsz.

 

 

 15 szerelemébresztő női praktika15 szerelemébresztő női praktika 

Kos (III. 21 - IV. 20.)

Vigyázat! Egy Kos szerelmét nem könnyen felejti el az ember. Legyen férfi vagy nő az illető, a jegy szülötte tüzes és szenvedélyes. Gyakran alakít ki impulzív, felületes kötődést, de érzelmileg nem tartózkodó. Cserébe azonban fontos éreznie, hogy elismerik és viszontszeretik. A Kossal való romantikus kapcsolat rengeteg mozgalmas tevékenységet ígér: múzeumba vagy moziba járás, éjszakai séták, finom vacsorák jó éttermekben. Ne feledd, hogy a Kos nem ismeri a félelmet, és bátorsága kapcsolataiban is megmutatkozik.

 

 

Bika (IV. 21. - V. 20.)

A Bikával való kapcsolatban sok minden zajlik a felszín alatt. Kifinomult, és magában tartja érzéseit. Ha elesik, nagyot csattan, de állandóságra törekvő természete miatt képtelen feladni a küzdelmet. Vénusz uralta jegyként érzéki szerető. Romantikus kötődései segítik, hogy stabil és kiegyensúlyozott legyen. Nagyon makacs, ugyanakkor türelmes és önálló, elszántan véghezviszi az akaratát.

 

 

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Az Ikrek először az eszével szeret. Még egy elsődlegesen szexuális vonzalmon alapuló kapcsolat sem tarthat soká szellemi összhang nélkül. Az Ikrek gyakran köt barátságot az ellenkező nemmel, és a szellemi összhang kialakulását követően a barátság szerelemmé mélyülhet. Érzelmeiben meglehetősen ingadozó, esetenként párhuzamos kapcsolatokat tart fenn. De ha egyszer sikerül megnyerni a szívét, igazán képes szeretni.

 

 

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

A szerelem területén a Rák meglehetősen határozatlan. Flörtöl, ám tartózkodó, és mindeközben bolyong saját érzelmeinek útvesztőiben. Egyes Rákok idegenkednek az udvarlás egész folyamatától, és lehetőség szerint rögtön felteszik az alapvető kérdéseket: összeillünk egyáltalán? Szeretjük egymást? Egy Rákkal élni annyit tesz, hogy el kell fogadnod érzelmei és képzelete intenzitását.

 

 

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Az Oroszlán szenvedélyes. Impulzív - különösen, ha egoját cirógatják. Többnyire éreznie kell, hogy szükség van rá, és biztosan tudnia kell, hogy viszontszeretik, mielőtt teljesen elkötelezné magát. Ha azonban megteszi, semmi sem lehet túl nagy kérés számára. Udvarlása gyakran drámai gesztusok sorozata: öt tucat rózsa a hölgy irodájába, erotikus telefonhívás hajnali háromkor, vagy száguldó motorozás a belvárosban.

 

 

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

A szív ügyeiben a Szűz gyakran kifürkészhetetlen. Egyszer távolságtartó és csendes, máskor nyílt és beszédes. Egyik pillanatban örül, hogy lát valamit, a következőben pedig számára teljesen érdektelen ugyanaz. Többnyire nem dédelget romantikus illúziókat, tisztán látja a legapróbb részleteket, majd megpróbál javítani rajta. Ám a Szűz sohasem szigorúbb szeretteihez, mint saját magához.

 

 

 

 

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

A Mérleg vonzódik a szépséghez, bármilyen megjelenési formájában, és még egy megkeseredett kapcsolatban sem szívesen mondja ki az utolsó szót. Képtelen megbántani mások érzéseit. Ennek következtében általában a szükségesnél tovább marad egy adott kapcsolatban, csak mert különben elveszne a harmónia. Azért olyan fontos ez számára, mert szíve legmélyén tudja, hogy a megvilágosodás a vihar mozdulatlan középpontjában rejtőzik.

 

 

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

Akkor ismered meg igazán a szenvedély szó valódi jelentését, ha volt már dolgod Skorpióval. Egyetlen más jegy sem visz annyi nyers erőt egy kapcsolatba, mint ő. Valójában sohasem tudhatod, milyen formában jelenik majd meg heves vérmérséklete: féltékenység, düh, végtelen kérdezősködés vagy féktelen szenvedély. Ha hosszú távra tervezel, jobb, ha elfogadod a Skorpiót olyannak, amilyen.

 

 

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Láttad Audrey Hepburn és Albert Finney románcát a Ketten az úton című filmben? Az a kapcsolat kétségtelenül a Nyilas hatása alatt jött létre. Az egzotikus helyszín, az egyéni igazságkeresés és a végül egymásban megtalált igazság mind Nyilas-témák. Bárkibe szeret bele, vagy bárkivel házasodik is össze a Nyilas, egy része mindig kissé elkülönül, és önálló marad. Az igazságot keresi, és ha megtalálja, azonnal kifejezésre is juttatja azt.

 

 

Bak (XII. 22 - I. 20.)

Időnként komoly partnerre van szüksége, máskor egy szórakoztató társra. Hogy milyen választ magának, az attól függ, hol tart éppen az életben. Alapvetően azonban mindig a komoly kapcsolatot keresi. Bármilyen keményen dolgozik vagy bármilyen gazdag is lesz érzelmileg, semmi nem elég neki. Mindig énje saját magányába irányul vissza.

 

 

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

A Vízöntőnek kapcsolataiban is ugyanolyan térre és szabadságra van szüksége, mint az élet más területén. Ez iránti igénye akkor sem illan el, ha elkötelezi magát. Makacssága önmaga ellen dolgozhat, ha nem elég elővigyázatos. A Vízöntő vonzódik a különleges és különc emberekhez. Legbensőségesebb kapcsolatait a rendkívüliség jellemzi. Eredeti gondolkodó, aki mindenekfelett valónak tartja az individualizmust és a szabadságot.

 

 

Halak (II. 20 - III. 20.)

Szívügyekben az érzékeny Halak a szubjektív valóságot talán a külvilágnál is valóságosabbnak és kézzelfoghatóbbnak véli. Egyes Halak számára a szerelem a transzcendencia értelme, a forrás, melyben elmerülve mélyebb rejtelmek nyomára lelhet. A Halakkal való szerelmi kapcsolat a tudat mélyebb rétegeire is kihat. Aki nincs felkészülve erre, lépjen ki belőle, mert a Halak nem változik ezen a téren.

 

 

Kerekes Tamás

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés