2011. 06. 01.
Ma irodalmi szenzáció Pesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

Dr. Adam Bradford: Ki volt Jézus?

Duna International Kft.

www.dunkiado.hu

 

 

2011. június 1.

 

 

 – Magyarország legnépszerűbb íróival készült interjúkönyv, Jézusról kialakított képet megdöntő botránykönyv, valamint a Kádár-korszak honvédelmi miniszterének feltáró könyve fogadja az Ünnepi Könyvhéten a minőségi olvasmányokra, valódi különlegességekre vágyó látogatókat a Duna International standjánál.

Személyesen is kérdezhet a Művészetek Palotájában, szerdán délelőtt 11-től Budapesten, a Bohémek Termében, a Duna Kiadó rendezvényén. Mert Bradford úr, aki a Ki volt Jézus?  C. kötet szerzője jelen lesz Pesten a Művészetek Palotájában (Bohémek Terme) a kötet magyarországi bemutatóján.

 

A külföldön már sok vihart kavart Bradford dr: Ki volt Jézus című könyve valódi siker-várományos. Bradford kutatásai során olyan fordítási hibákat fedezett fel, ami alapvetően megváltoztathatja Jézusról alkotott képünket. Bradford szerint ugyanis Jézus nem egy asztalos, hanem egy sikeres, középosztályba tartozó, magas intelligenciájú építész fia volt.

A bibliai tudós, dr. Adam Bradford Jézus ún. hiányzó éveit (12-30) is megfejti. Álláspontja szerint vallási iskolában tanult és Judea egyik legmagasabb rangú rabbijává vált.

A szerző úgy véli, hogy mindezeknek köszönhetően válhatott csak olyan erős és elfogadott személlyé, aki kritizálhatta az akkori zsidóság vezető rétegeit. És éppen ezzel magyarázható a zsidó vezetők gyűlölete Jézus irányában: sok időt és energiát fektettek a fiatalember képzésébe, aki később elhagyta őket. A szerző előszavában egy igazi rejtélyre is utal: „Lehetséges-e az, azonban, hogy a Krisztus személyére vonatkozó tények, ha rejtve is, de mindig is ott voltak az evangéliumokban?”

 

Létezett-e Jézus?

2.     Meghalt-e Jézus a kereszten?

3.     Mikor keletkeztek az evangéliumok, és kik írták?

4.     Ki volt Márk, Máté, János és Lukács?

5.     Miért írja Máté és Lukács, hogy Jézus Bethlehemben született?

6.     Írnak-e Jézusról a korabeli történetírók?

7.     Mit is mond Josephus Flavius Jézusról?

8.     Jézus volt Teudás, illetve az „Egyiptomi”?

9.     Miért nem található a Talmudban sehol Jézus létének a tagadása?

10. Hogy lett Jézusból az ácsból, Jézus, az ács?

 

Ha Ön az első 10 kérdésre helyesen felelt, gratulálunk, más nem is szükséges végigolvasnia a könyvet, vagy részt vennie a rendezvényen, ön már tudja, hogy mi történt

 

Sok olyan kérdést tehetünk fel Jézusról, az emberről, amit nehéz megválaszolni.

Mi lehetett Jézusban, ami annyira ingerelte a zsidóság vezető rétegeinek nagyon is eltérő csoportjait – a farizeusokat (a zsidók törvényeinek elkötelezett tanítóit) csakúgy, mint a Heródes pártiakat (zsidókat, akik a pogány római hatalmat támogatták) – hogy ezek akár szövetkezni is hajlandóak voltak ellene?

Egy szigorúan irányított társadalomban, hogyan tehette meg Krisztus, hogy két alkalommal is kiűzze a Templomból a hivatalos pénzváltókat és az áldozati állatok árusait anélkül, hogy a templomőrség letartóztatta volna?

Ki volt Jézus földi atyja, József, és milyen hatást fejtett ki élete Krisztuséra?

A rendelkezésre álló adatok hiányossága sok szerzőt késztetett már arra, hogy maga álljon elő különféle elképzelésekkel Jézusról – mármint az „igaziról”.

Lehetséges-e az azonban, hogy a Krisztus személyére vonatkozó tények, ha rejtve is, de mindig is ott voltak az evangéliumokban?”

 

Kerekes Tamás

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés